Monday, 6 May 2019

DENTAL NURSE

Assalamualaikum.

Hai selamat menjalani ibadah puasa semuanya
Apa khabar harini?
Ada yang puasa yang yang yuk tak?
Yang yang yuk
pagi pagi bukak periuk
uhuhuiiiiiii !

Okey disebabkan cikyan dah nak mula aktif balik
secara jujurnya kalau tanya,
memang idea tak banyak nak tulis apa
So kali ni cikyan nak share laa tentang 
pengalaman cikyan bekerja sebagai jururawat pergigian
dah lama dah..
sekitar 5-6 tahun lepas rasanya

Masa ni cikyan bekerja di bangsar
di sebuah pusat pergigian di sana
jom la cuci mata tengok gambar ya

replika gigi gergasi 

geng membawang sis - mira (tudung hitam), kak amy (tudung kelabu) 
then sis and then the last one is lucy (philipines girl)

she actually my bff kat sana

ni gambarajah kalau nak tengok proses implan
implan tu actually proses nak tanam gigi yang melibatkan 
alatan macam skru jugak la yang kita kena tanam sekali

ni alatan untuk buat implan gigi, 
sis ketar setiap kali asist boss buat implan 
sebab semuanya melibatkan skru, tukul 
dan benda benda yang ngeri kalo kita tengok


ni alatan untuk but exraction (cabut gigi) dan untuk buat filling (tampal gigi)


ni masa asist doktor buat implan
bersama mek mira

team

semua kaki selpie jugak
nik, kak ayu, cikyan, lucy, mira, wani, fatin, hanan dan kak ja

bergambar bersama doktor kong dan doktor su a.k.a doktor raymond

masa ni dah jadi ex staff - sis curi gambar ni masa dah berhenti kerja kat sini
baju pon dah bertukar jadi warna biru dah, sebelum tu warna hijau kan
  

ni masa bergambar dengan doktor kong
cikyan teringat la masa ni, pesakit takde
kami bertiga dok selpie
lepas tu doktor kong lalu
then ajak selpi sekali
lepas tu kami pon nak share la gambar
sekali silap send daaaa
siap nak send kat group ada boss besar lagi
masa ni memasing cemas gila
kantoi pulak tak buat kerja kan
kawan tu, cecepat dia off internet dan fon
sebab takut gambar tu terlepas dalam group
serius la masa ni seriau betul ! 

okey sekian saja bebelan cikyan malam ni
jumpa lagi besok uollsss ☺️☺️☺️☺️☺️

7 comments: