Thursday, 21 November 2019

WARDED


Assalamualaikum

Lama tak bersiaran sini
Alhamdulillah perkembangan terbaru
I'm a married woman
Dah lebih kurang 5 bulan kahwin
Dan sekarang sudah 5 bulan pregnant

Tapi sekarang, diuji dengan sedikit ujian 
Sekarang kat kat hospital
Warded sebab doktor diagnos
Threathened misscarriage disebabkan oleh
Low lying placenta dan cervical errossion
Dan yang terbaru air ketuban pula kurang

Sebenarnya sis dah mengalami pendarahan selama hampir sebulan lebih
Lebih kurang bermula dari 9 oktober lepas
Hingga kini bleeding masih belum berhenti
Tapi alhamdulillah sekarang dah tinggal spotting sahaja

Low lying placenta tu doktor kata ada kemungkinan uri sis boleh naik balik
InsyaAllah bila baby bergerak, uri pon akan ikut sama
Tapi kalau tak bergerak jugak, bermula 28 minggu hingga sis melahirkan, sis kena menapak di hospital
Cervical errosion pula sis tak pasti kenapa boleh jadi macam tu
Tapi doktor kata, memang ada yang jenis rahim macam sis
Jenis sensitif sikit
Almaklumlah perubahan struktur rahim apabila mengandung
Berkenaan air ketuban tu pula, doktor ada juga tanya pasal leaking dan sebagainya,
Tapi maaflah sis pun tak pasti tentang tu
Memandangkan sis anak pertama
Masih tak pandai nak bezakan samada air ketuban atau air kencing

Mohon doakan semoga sis dan bayi dalam kandungan sihat dan kuat sehingga ke akhirnya ya. Sis sangat perlukan doa dari semua.



No comments:

Post a Comment