Monday, 26 February 2018

Cerpen Di Cukaria

Assalamualaikum.

Hai hai hai uolsss..
Apa khabar harini?
Semoga semuanya baik baik sahaja.

Cer tengok tajuk Entry Cikyan.
Apa tu, apa tu?
By the way, ada ternampak kat satu entry blogger ni.
Dia ada post pasal ni.
Mcam best je kan.
Mana la tau rezeki.
Bagus jugak ni untuk blogger yang suka menulis kan.
Cikyan macam tertarik dengan hadiah dia tu. HAHA !


Menurut yang Cikyan baca tu,
Cukaria ni adalah laman web yang siarkan 
pelbagai cerpen setiap minggu mulai februari.
So kalau korang join, dan menang,
ada la peluang korang punye cerpen tersiar dalam tu kan.
Hadiah pun dapat. Best kan?
Pastu kalau nak usya cerpen ka, 
boleh la pi serbu laman web tu.
Mesti banyak cerpen yang best kans !

TUH SYARAT UNTUK JOIN


Terasa macam nak join pula.. Aiiishhhh !
Yang harituh tak sempat nak join,
sebab serius agak busy.
Tak sempat nak draft pun. 

Semoga kali ni,
ada masa untuk join.
Teringin juga website orang siarkan cerpen kita kan.

14 comments:

  1. Uish.. Macam menarik je hadiah dia tu.. Tapi tak pandai nak menulis or mengarang ceritalah.. huhuhu..

    ReplyDelete
  2. Dah lama tak tulis cerpen. Last masa zaman sekolah dulu la. Hahaha. All the best Cikyan!

    ReplyDelete
  3. Buku Fixi? Okay taktau buku fixi tu apa..haha

    ReplyDelete
  4. Hana wish Good luck kalau join!! ^^

    ReplyDelete
  5. Menarik sangat nih nak join nih...hadiahnye best. All teh best cikyan :)

    ReplyDelete
  6. wahhhh goodluck cikyan! mudahan cikyan dapat jd novelis terkenal
    . amiinn

    ReplyDelete
  7. wow
    yg join nih memang rajin menulis
    semoga berjaya buat semua yang join

    ReplyDelete
  8. cik yan bleh try ni sblm buat yg lg mencabaršŸ˜Š

    ReplyDelete
  9. Cikyan boleh la join ni..ka kalau ciktie hmmm memang kesudah la hehe btw all the best pada mereka yang join ni ye

    ReplyDelete
  10. Bila la ika boleh join menulis dgn serius ni hehe. Cikyan try laaa nasib hehe.

    ReplyDelete
  11. Joinlah cikyan ... Cikyan Kan Ada bakat menulis mana tau Ada rezeki

    ReplyDelete