Sunday, 11 February 2018

A SFRNFZL Giveaway

Assalamualaikum.

Selamat petang !
Kalinih nak join giveaway dari blogger lain pula.
Nak support la katakan.
Hadiah pun agak menarik.
Yang penting kita pakat pakat support kan ?
Manatau kali nih dia buat giveaway,
esok lusa kita nak buat,
dia support kita pulak kan?


Boleh klik kat bawah ni kalau nak join ya?

Cikyan suka berblogging kerana..

1. Cikyan suka membaca.
So dari join dunia blogging tu,
buat Cikyan rasa macam, bagusnya kan.
Boleh membaca..boleh tengok review orang...
Boleh baca macam macam perkara..
Klik saja, semua benda jumpa.

2. Dari blogging, kita boleh dapatkan ilmu.
Dan kita pun boleh sebarkan ilmu.
Sebab Cikyan pernah dengar,
orang kata....
kalau kita tulis yang baik baik,
itu boleh jadi saham kita kat akhirat nanti.
Semoga apa yang Cikyan share setakat hari ini 
menjadi saham untuk Cikyan disana.
Inshaallah.

3. Cikyan nak dapat ramai kawan.
Nak jumpa kawan yang sama minat dengan Cikyan.
Jujur Cikyan cakap, dari mula Cikyan join blog ni,
sampai ke hari ini.
Cikyan dah jumpa ramai kawan kawan
 yang sama minat dengan Cikyan.

4. Sebagai mengisi masa lapang.
Kat rumah takdak tv, so dengan join blog ni jela, 
buat Cikyan rasa seperti,
ohh begitu, oh begini.. 
Sebabnya melalui blog, banyak benda terkini 
yang blogger selalu update.
So Cikyan boleh la tau kan kan kan..
Nampak sangat la macam katak bawah tempurung..
Hiiii...

5. Sebab paling besar,
Cikyan suka menulis.
Kalau kat rumah tu,
penuh diari. Tulis macam macam.
Cuma sekarang la dah insaf sikit.
Lagipun Cikyan bercita cita nak ada buku sendiri nanti.
Buku ka, novel ka, apa ka.
Kan best tu kans.
Ada hasil tulisan kita sendiri.
So melalui blog,
Cikyan rasa boleh kot asah bakat menulis tu sikit sikit.

Fuhhh panjang !
Sebenarnya banyak lagi sebab,
tapi setakat ni dulu laa...
Kalau tak, tak habis satu hari satu malam..
Bercerita ajela..Wakakaka...


Sekian ~

8 comments:

  1. Setuju dengan cik Yan ^^ lebih kurang je point kita tu hehhe :D Good luck kat GA ni ya! :D

    ReplyDelete
  2. lebih kurang je point kita tu, good luck cikyan :D

    ReplyDelete
  3. kalau betul nk ada buku sendiri... ya saya boleh tolong realisasikannya... boleh contact sy nnt ya!

    ReplyDelete
  4. Good luck... Keep writing and blogging.

    ReplyDelete
  5. Hai, Farah singgah dari GA yang sama. Good luck :D

    https://chumellcute.blogspot.my/2018/02/a-sfrnfzl-giveaway.html

    ReplyDelete