Monday, 29 January 2018

KOMIK OBATA YUUKI

Assalamualaikum.

Selamat petang uolss !
Sebelum balik kerja, cikyan nak share something sikit.
Kalinih Cikyan nak share
antara koleksi Gempak starz yang cikyan pernah baca.
Penulisnya Obata Yuuki.
Dulu Cikyan series tak pandai nak baca komik,
tapi pas baca komik ni,
jadi jatuh cinta pulak. HAHA





Violet Kinoshita merupakan seorang gadis yang tidak menyukai namanya sendiri. Pada suatu hari, dia bertemu seorang lelaki bernama Daichi Makimura di perpustakaan dan tertarik dengan cara remaja ini memutarkan pensel dengan jarinya. Sejak itu, Violet tidak dapat melarikan diri daripada terus mengingati Daichi, seorang pemain hoki ais yang telah lama menyimpan perasaan terhadap gadis bernama Shinobu Shioji, yang juga merupakan kawan karibnya sejak kecil. Mampukah Violet meluahkan perasaan hati pada akhirnya? 




Nak review pun dah tak berapa ingat jalan cerita.
Tapi mampu la jalan ceritanya buat Cikyan tersengih sengih
seperti kerang busuk.

Cikyan dulu tak suka sebab macam pening je nak tengok 
susunan gambar dalam komik nih.
Tapi bila dah lama, jadi biasa dah.
Lagipun bacaan dia jenis ringan je.
Ayat pun simple je semuanya.
Tu suka tuu.. Hiiiiii ~


Good job Obata Yuuki !

10 comments:

  1. Huhu.. Sy pun suka cgat komik obata yuuki.. Sy ada smua buku dia..

    ReplyDelete
  2. Dulu-dulu ada juga baca komik...sebab sepupu rajin beli komik...lebih menarik nak baca bila ilustrasinya cute...hehe.

    ReplyDelete
  3. Hehe. Ika jarang gila baca komik cikyan. Baca lawak kampus je. Hehe. Best eh semua komik ni cikyan. Teringinnya nak baca 😄

    ReplyDelete
  4. comel je komik ni..

    Salam perkenalan.. dari segmen yang sama..

    Jemput singgah tgk entry terkini k.. :)
    1. Giveaway Novel #MengintaiAkuDiNeraka
    2. Segmen: Pencarian Bloglist By Aqilah Shahirah

    ReplyDelete
  5. Comelnya cover! ^^ btw Hana dah lama tak baca komik... hehe part pening tengok susunan gambar tu kita geng! hahaha :)

    ReplyDelete
  6. Cikyannn! aida pun layan komik-komik niee! best sangat!

    ReplyDelete
  7. Ahahaha..dalam hati ada taman ye CikYan

    ReplyDelete
  8. Akak ada dulu baca komik-komik ini.. siap buat koleksi.. tapi lepas tu dah jual.. huhuhu

    ReplyDelete
  9. cikyan boleh sekapal dgn anak kedua aida, suka baca komik :)
    and tu diturunkan oleh ayahnya.
    asben aida peminat komik. aduhai...

    ReplyDelete