Saturday, 10 March 2018

Review filem : Tomb Raider

                      

Assalamualaikum.


Apa khabar semuanya?
Ni nak cerita kisah malam kelmarin.
Seperti biasa, 
Cikyan balik je kerja, 
Terus pi Times Square.
Dah alang alang duduk kat rumah
pun takdak air, 
So apa lagi,
berjalan la kita di mall.

Kebetulan sehari sebelum tu,
Ada sorang member ni cakap cerita ni best.
So apa lagi kan?

Sinopsis Tomb Raider


Lara Croft adalah anak seorang penjelajah yang hilang ketika ekspedisi ke sebuah pulau terpencil. Beberapa tahun selepas kehilangan ayahnya, dia memulakan ekspedisinya sendiri untuk mencari ayahnya.

My review

Bagi Cikyan la kan,
Cerita ni ada daya tarikan dia yang tersendiri.
Jalan cerita dia best.
Lara yang 'kononnya' kematian ayah ni nak 
cari ayah dia, nak jejak ayah dia.

Pada mulanya ayah dia wasiatkan
supaya Lara ni hapuskan semua
barang tinggalan ayah dia yang dibuat 
untuk jejak makhluk jahat
supaya tak jatuh ke tangan musuh.



Lara ni pulak, 
disebabkan keinginan yang tinggi
untuk cari ayah dia,
dia tak bakar pun semua benda tu.
Dia bawak semua benda tu ke pulau misteri
tempat terakhir sebelum ayah dia 
hilang tanpa berita.

Perjalanan Lara tu agak dahsyat jugak
la nak sampai ke situ.
Dia ditemani oleh anak kawan ayah dia,
yang juga dipercayai hilang kat pulau tu.

Sesampai kat sana,
tak disangka sangka,
mereka ditangkap oleh musuh 
yang cuba mencari jalan menjejaki
makhluk jahat tu.
Kebetulan Lara pun ada bawa petunjuk 
dari penyiasatan ayah dia. 
Haaaa apa lagi,
Terbongkar la rahsia.
Kat sini juga lara bertemu dengan ayah dia semula.
Lepas tu kisah macam mana lara terpaksa 
ikut kata musuh tu untuk buka kunci gua 
yang ada makhluk jahat tu
sebab nak selamatkan ayah dia dari kene bunuh.
Serius kesian masa ni sebab ayah dia
dah penat penat simpan rahsia tu
supaya tak jatuh ke tangan penjahat,
tetiba anak dia bocorkan sebab nak selamatkan dia.
Penat je usaha, last last terpaksa jugak pecahkan rahsia. 
Tu pon ayah dia jenuh tak bagi.
Tapi anak dia cakap " dia datang kat situ pon sebab nak selamatkan ayah dia je ".
Kau rasa?
Lepas tu tengok macam mana perjalanan
mereka kat dalam gua yang ada makhluk
jahat yang dah mati tapi menakutkan tu.
Ada banyak perangkap, ada banyak tipu muslihat.

Dan sebenarnya, 
betul ke makhluk tu jahat?
Haaa nak tahu, kena tengok la uolsss.
Iollss dah tengok dah.

Selamat menonton.
Serius cerita dia best sangat.
Memang puas hati kalau tengok.
Rate Cikyan bagi 5/5.
Yeeayyyy !


24 comments:

  1. sy pun minat jugak action movies..
    tapi kelantan xde wayang..
    tunggu yg online jelah.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn. kat kelantan tkde pawagam. tgok online jela nanti kan

      Delete
  2. wah..pendapat kita tak sama. maybe sebab masih terbayang lara croft versi Angelina Jolie. Bagi akak citer ni agak slow. Takpelah, lain orang lain pendapat kan. thanks share your view

    ReplyDelete
  3. susah nk terima yg lain jadi angelina.. sbb klu tomb rider ja.. dah expect angelinaaaa

    ReplyDelete
  4. terbaek.. nak tgk la cerita ni nanti.. :)

    Jemput singgah tgk entry terkini k.. :)
    1. SEGMEN JOM TUKAR2 BLOGLIST DARI EJULZ
    2. 11 MAC 2018
    3. Pertubuhan Kebajikan BAITURRAHMAH Kuching

    ReplyDelete
  5. haritu nak tengok tapi fullhouse! Next week kot baru jejak panggung. :D

    ReplyDelete
  6. macam best cerita action ni :) belum sempat tengok.

    ReplyDelete
  7. Entah bila pulak dapat tengok wayang..tunggu si kecik ni besar dulu la kot

    ReplyDelete
  8. Wah, macam best jea movie nie, walaupun watak Lady Lara Croft nie selalu dibayangi oleh Angelina Jolie..

    ReplyDelete
  9. Teringin nak tengok.. Tapi tak berkesempatan.. akak memang minat cerita aksi macam ini..

    ReplyDelete
  10. belum sempat buat review lagi filem nih
    hehehe

    ReplyDelete
  11. dah tengok dan buat review :)

    ReplyDelete
  12. Zumal suka filem aksi macam ni... Tak mengantuk...

    ReplyDelete
  13. emmmmm cam bestt..mmg suke genre cite cm ni :D
    follow sini #168

    ReplyDelete
  14. bru je g tgk..tapi so so je citer die bg AD la..

    ReplyDelete
  15. da temgok best jugak👍

    zianaeunos.com

    ReplyDelete
  16. baru tengok haritu. best tapi ada scene yang saya rasa nampak sangat tipu dan tak real nya hahaha.

    ReplyDelete
  17. utk cik yan:

    https://aniesandyou.blogspot.my/2018/04/terima-kasih-penghargaan-untuk-suku.html

    ReplyDelete
  18. citer faveret ni...


    pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #34. maaf, baru sempat nak blogwalking ni.

    blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2018/03/senarai-url-blog-34.html

    pemenang akan diumumkan pada malam ini... gud luck!

    ReplyDelete