Monday, 5 February 2018

Review Blog #1 Hana

Assalamualaikum.

Seperti yang dijanjikan,
Harini Cikyan nak review blog dan bloggernya sekali.
Orang pertama yang akan di review adalah HANA
Dengan blognya yang comel bertajuk  HANA’S DREAM WORLD

Haaa bila baca ja tajuk, confirm la tau kan dalam blog pasti ada
Cerita cerita pasal apa yang dia suka, 
apa dia tak suka, pasal kehidupan.
Hana ni paling Cikyan suka adalah, 
dia ni seorang yang teramat la peramah.
Hello, baru d.u.a t.i.g.a kali jenguk je pon ke blog kita, 
dia dah buat kita ni macam kakak dia.
Sweet kan hana nih? That’s why la Cikyan nih 
merasa teramat rapat ja dengan Hana.

Lagi satu penulisan hana ni sangat la sempoi.
Kadang sampai Cikyan rasa macam dia ni 
macam “ eh ko menulis ke, ko bercakap dik?”
Ko nampak tak betapa dia ni tersangat la sempoi nya.
Hana ni comel, kadang Cikyan rasa macam 
dia ni sebaya lebih kurang anak buah Cikyan ja la..
Cikyan pon ada jugak sorang dua anak buah 
yang lebih kurang sebaya Hana.
Sebab tu mungkin jadi seronok kot 
nak ngam dengan Hana.

Jom tengok gambar Hana.


Ni gambar tuan blog. Comey kan?

Okey itu tuan blog, jom kita check pulak pasal blog Hana.

Sorry hana, cikyan curi gambar header.

Warna blog Hana comels, warna pastel ka camtuh eh?
Macam Cikyan pernah cerita la sebelum nih, 
Cikyan jeles la tengok blog Hana.
Sebab blog dia ada makhluk kotak kotak yang comels kat tepi tu…
Semua yang dia buat tu Cikyan suka 
*kenapa la tangan Cikyan tak kreatif macam Hana !


AND THE BEST THINGS IS :

Pengisian dalam blog hana ni best, 
tu Cikyan suka lawat tu.
Ada tips untuk pelajar, ada ilmu yang kita boleh cedok kan. 
Bukan pelajar ja, orang tua macam Cikyan ni pon boleh baca jugak. 
Ilmu kans.

Pastu Si kecik Hana ni suka jugak
 support blogger punya contest, giveaway, bloglist apa semua.
Pi usyar dalam blog dia, ada berapa banyak yang dia dah join. 
Bagus kan? Giveaway ka, apa ka semua dia join. 
Dan kalau kena tag pon, dia join. Kesian la kau Hana. Sorry tau dik !
Cikyan sangat sarankan kalau korang nak pi jenguk blog dia, 
komen kat mana mana.Follow blog dia yang comel tuh. 
Sebab dia ni rajin singgah blog kita balik. 

Pastu komen pulak panjang panjang. I loikeee sangat ! 
Dia ni mudah mesra dengan kita, 
so jangan risau sangat la kalau baru masuk je tak dilayan. 
Confirm dia layan. Jangan ajak dia kahwin sudah la, atau pi ngorat dia, 
sebab Hana ni kecik lagi. Kena belajar lagi, tolong mak ayah.
Kalau buat jugak,  memang la kena 
tendangan maut tak berhenti dari Cikyan 
*Ehhh, tetiba je..

Okey, kalau post Hana yang 
Cikyan paling suka pulak,
Ialah yang INI
Tetiba terasa diriku begitu berharga pulak. 
Serius best kata kata dia. 
Cikyan suka ! Good sharing Hana.
Kadang bendanya simple ja, 
tapi mampu buat kita berfikir.

*Semua komen ni ikhlas dari hati Cikyan.
Cikyan komen berdasarkan apa yang Cikyan rasa dan nampak.
So kalau tak percaya, ambik la pisau,
belah la dada *hiperbola


*To Hana, Thanks tau sebab baik sangat dengan Cikyan.
Jangan lupa mimpi Cikyan selalu selalu okey..Hiiii...
Dan jangan lupa sayang Cikyan selalu selalu okey adik manis !



17 comments:

  1. Arrghh!! malunyaa itew! Cik yan buat Hana terharu buat sejuta kalinya hehehe :D Thank you sejuta kali!! ^^ Hana pun harap kita bejodoh suatu hari nanti heheh nak sangat jumpa cik yan face to face... hihi ^^ Love you cik yan :) hiksss! ^^

    ReplyDelete
  2. Hahahaha. Hana is so cute you know cikyan. Dia punya comel comel tu geram je haha.

    ReplyDelete
  3. Cikyan!! Good reviewed.
    Atie pon suka baca blog dia, klu nk BW ja mesti akan bukak blog dia dulu sbb ada ja dia nk bercerita... ✨✨

    ReplyDelete
  4. adik hana memang comel. adik gangster tuu. hahaha. dia tatau dia ada kakak kawasan :P

    ReplyDelete
  5. Tulisan nya sangat menarik dan tersusun dengan rapi dari kata ke kata..thanks

    ReplyDelete
  6. Hana memang comel! Blog dia pun banyak gambarkan seperti tuanya.. ^^

    ReplyDelete
  7. Hana ni comel tapi gangster tau..huhu
    Comel jer kami tengok

    ReplyDelete
  8. Sama lah suka jugak dengan Hana ni sebab peramah sangat. Rasa happy je baca komen dia ataupun blog dia. Blog pun comel secomel tuannya.

    ReplyDelete
  9. amboiii pnjg lebar cikya review blog si hana ni yaa

    ReplyDelete
  10. p/s cik yan sori yaaa boleh x cik yan tukar font blog ni... ni font Impact ke? bla bc rapat sgt hurufnya... sori yaaa

    ReplyDelete
  11. Wah, review yang bagus dari Cik Yan..

    ReplyDelete
  12. Alahai.. Comelnyalah review buat hana nie.. Tapi hana tu memang comel pun.. hehehe

    ReplyDelete
  13. aida follower hana juga.
    nice blog.
    cute...

    ReplyDelete